Wykładowcy Akademii Dietetyki to doświadczona kadra – praktycy, którzy od lat realizują się w pracy w gabinetach dietetycznych jako konsultanci żywieniowi, firmach cateringowych jako dietetycy żywienia zbiorowego czy innych miejscach takich jak Uczelnie wyższe w roli wykładowcy akademickiego. Prowadzą kursy dietetyczne podstawowy, zaawansowany i specjalistyczny. Nasi dietetycy mają wiele lat doświadczenia także jako wykładowcy kursów dietetyki.
Na kursach nasi wykładowcy dietetyki dzielą się swoją pasją oraz umiejętnościami, przekazują uczestnikom wiedzę i praktyczne wskazówki, jak tworzyć zalecenia żywieniowe i układać prawidłowo indywidualne jadłospisy żywieniowe.
Kadrę Akademii Dietetyki stanowią osoby posiadające tytuł doktora lub magistra. Są to często członkowie Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków oraz Polskiego Towarzystwa Dietetyki.
Ewelina Kukiełka-Gastoł
Doktor dietetyki. Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, wydziału technologii Żywności i Żywienia Człowieka na specjalnościach Żywienie Człowieka oraz Towaroznawstwo Żywności, a także Dietetyki. Doświadczenie jako dydaktyk zdobyła prowadząc liczne zajęcia dla studentów Dietetyki oraz Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym, oraz prowadząc liczne wykłady promujące zdrowy tryb życia. Autorka wielu doniesień naukowych, monografii, publikacji naukowych i prezentacji multimedialnych. W celu doskonalenia swoich umiejętności i aktualizacji wiedzy aktywnie uczestniczy w wielu konferencjach krajowych i międzynarodowych. Doświadczenie w pracy dietetyka zdobyła prowadząc porady żywieniowe w różnych grupach ludności (dzieci, osoby dorosłe, osoby starsze, sportowcy). Jako ekspert w dziedzinie żywienia brała także udział w Małopolskich Targach Żywności „Zasmakuj z UR”, Festiwalu Nauki, Krakowskim Festiwalu Filmowym, ABC Zdrowego Żywienia oraz Warsztatach Kulinarnych dla Dzieci.
Przykłada szczególną wagę do edukacji żywieniowej, zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży, kładąc nacisk na racjonalnie zbilansowaną dietę od najmłodszych lat. Jako dietetyk pomaga w zmianach nawyków żywieniowych w postaci spersonalizowanych diet.
Prywatnie jest wielbicielką aktywnego spędzania czasu oraz podróżowania.
Maria Przyborowska-Sapek
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego- Wydział Lekarski- Kierunek Dietetyka. Jako dietetyk kliniczny doświadczenie zawodowe zdobywa pracując na rzecz pacjentów w Poradniach i Ośrodkach zajmujących się wdrażaniem odpowiedniego sposobu żywienia w chorobach przewlekłych niezakaźnych. W pracy z pacjentem oprócz przekazywania rzetelnej wiedzy opartej na dowodach naukowych, stosuje techniki motywacyjne, dzięki którym pacjent może osiągnąć wyznaczony cel.
Współpracuje z Uniwersytetem Jagiellońskim i Uniwersytetem Rolniczym im. H. Kołłątaja- jako opiekun praktyk studenckich. Jest opiekunem stażów zawodowych- podyplomowych dla dietetyków, którzy chcą rozpocząć pracę w zawodzie dietetyka. Jest Członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Prowadzi wykłady dla Uniwersytetu Niegasnącej Młodości- w ramach programu Rządowego na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych. Cyklicznie edukuje pacjentów hospitalizowanych i ich rodziny w zakresie zdrowego żywienia w różnych jednostkach chorobowych.
Zajmuje się wdrażaniem zasad racjonalnego stylu życia wśród osób z nadwagą i otyłością w systemie ochrony zdrowia w Polsce, w ramach projektu „Zapobieganie nadwadze i otyłości poprzez edukację społeczeństwa w zakresie żywienia i aktywności fizycznej. Jest współrealizatorką Programu Fit „Aktywność fizyczna i zdrowie”- jest to autorskie przedsięwzięcie dietetyków Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II w Krakowie. Jako nauczyciel prewencji realizuje Program zdrowotny w zakresie prewencji wykrywania chorób układu krążenia w populacji mieszkańców województwa małopolskiego.
Anna Andrysiak Szymańska
Magister dietetyki, specjalista dietetyki klinicznej, psychodietetyk.
Ukończyła studia na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu oraz na Uniwersytecie SWPS. Indywidualnie pracuje z pacjentami zmagającymi się z chorobami endokrynologicznymi, nieswoistymi zapaleniami jelit, endometriozą, PCOS, otyłością oraz zaburzeniami odżywiania.
Jest Specjalistą Przyjaznym Insulinoopornym, polecanym przez Fundację Insulinooporności. W codziennej pracy motywuje i pomaga w poszukiwaniu najlepszych rozwiązań dla swoich podopiecznych. Stale poszerza wiedzę przez udział w specjalistycznych szkoleniach i konferencjach. Prywatnie pasjonatka roweru, górskich wędrówek, kotów, astronomii, dobrej muzyki oraz szybkiej i zdrowej kuchni.
Elżbieta Trafalska
Lekarz, dr nauk medycznych, specjalista w zakresie żywienia. Absolwentka Akademii Medycznej w Łodzi na Wydziale Lekarskim. Ukończyła studia podyplomowe Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego na Wydziale o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Wykładowca przedmiotów z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego oraz edukacji żywieniowej na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi.
Prowadzi prywatny gabinet Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego w Łodzi. Bierze czynny udział w konferencjach i sympozjach naukowych o tematyce medycznej i żywieniowej. Prowadzi badania naukowe z zakresu szeroko pojętej epidemiologii żywieniowej.
Publikuje w czasopismach naukowych, udziela wywiadów dla mediów i portali internetowych (m.in. Dziennik Łódzki, styl-zdrowia.pl, m-onet.pl). Na kursach szczególną wagę przykłada do stworzenia ciepłej atmosfery, dzięki której miło i z chęcią zdobywa się wiedzę. W wolnej chwili rozwija swoje pasje kulinarne, ale również pasjonuje się kulturą antyczną i rękodzielnictwem.
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.