Strona główna » Kurs dietetyki podstawowy » Kurs dietetyki podstawowy 6.07.2024-14.07.2024
Kurs dietetyki podstawowy
Nowość

Kurs dietetyki podstawowy 6.07.2024-14.07.2024

Kurs weekendowy od 06.07.2024 do 14.07.2024 (2 soboty i 2 niedziele)

Data rozpoczęcia kursu dietetyki: 06.07.2024, sobota godz. 9.00

Data zakończenia kursu dietetyki: 14.07.2024, niedziela godz. 15.00

Kupując kurs otrzymujesz:

Webinar na żywo
, kontakt z wykładowcą i z całą grupą.

Dostęp do zajęć na platformie Clickmeeting.com - każda osoba, która wykupi kurs, otrzyma na swój e-mail zaproszenie na webinar.

Podręcznik do kursu podstawowego - wysyłany na e-mail.

Planszę edukacyjną w formie elektronicznej - wysyłaną wraz z podręcznikiem.

Zaświadczenie ukończenia kursu MEN i Certyfikat - po zaliczeniu testu na zakończenie kursu.

Uwaga: W przypadku niezebrania się grupy na ten termin, zwrócimy pełną kwotę na numer konta, z którego dokonano zapłaty.

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł

Stan magazynowy: 7 szt.

Kursy w miesiącu: lipiec

Cena: 690,00 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

Kup za darmo !!!  100 % ceny kursu dietetyki podstawowego  pokrywa Urząd Pracy. 
 

Kto może się starać się o dofinansowanie?

  • każda osoba w wieku 45 lat i powyżej – pracująca lub nie, 
  • osoba bezrobotna,
  • osoba poszukująca pracy.
Przeczytaj instrukcję , jak otrzymać pieniądze z Urzędu Pracy. I działaj !!!
  • Opis produktu
  • Szczegółowy program kursu

Kurs dietetyki podstawowy z zaświadczeniem MEN i certyfikatem 

GRATIS! Dodatkowo, każdy absolwent kursu podstawowego dietetyki, otrzyma planszę edukacyjną – skuteczną pomoc dydaktyczną, ozdobę gabinetu i sali szkoleniowej zobacz plansze. Plansze w wersji elektronicznej wysyłane są na adres e-mail uczestnika. 

Kurs dietetyki podstawowy jest przeznaczony dla wszystkich osób dorosłych, niezależnie od poziomu wykształcenia, które są zainteresowane zdrowym odżywianiem lub chcą związać swą przyszłość zawodową z szeroko pojętą dietetyką.

Organizacja kursu podstawowego dietetyki  

Zajęcia na kursie podstawowym dietetyki prowadzimy webinarowo, w formie weekendowej (dwie kolejne soboty i niedziele; w godzinach 9:00 – 15:00)*. 
Kurs obejmuje 40 godzin zajęć realizowanych na platformie Clickmeeting.com

Program kursu podstawowego dietetyki obejmuje następujące zagadnienia:

  • Wstęp do nauki o żywieniu człowieka – 10 godzin,  
  • Wpływ składników odżywczych na funkcjonowanie organizmu człowieka – 10 godzin,  
  • Normy i zasady planowania żywienia – 5 godzin,  
  • Żywienie dietetyczne – 5 godzin,
  • Planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych – 10 godzin.
altaltZaświadczenia MEN i certyfikaty wydawane po ukończeniu kursu podstawowego dietetyki

Kurs dietetyki podstawowy kończy się (obowiązkowym) testem z wiedzy teoretycznej. Do testu mogą Państwo podejść w dowolnym, dogodnym dla siebie, momencie, jednak nie dłużej niż w 30 dni po zakończeniu szkolenia.

Zaliczają Państwo kurs dietetyki na podstawie obecności (wymagana obecność na 80% zajęć, tj. można opuścić jeden dzień zajęć) i samodzielnej pracy na zajęciach.

Absolwenci szkolenia otrzymują zaświadczenia MEN o ukończeniu kursu, zgodnie rozporządzeniem Ministra Edukacji i Nauki z dnia 6 października 2023 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych zobacz rozporządzenie oraz certyfikaty Akademii Dietetyki wraz z programem szkolenia. Wzory poniżej:



 

alt
Podręcznik do kursu podstawowego
w cenie szkolenia

Materiały szkoleniowe

Każdy uczestnik kursu podstawowego dietetyki otrzymuje autorski podręcznik, opracowany przez dydaktyków Akademii Dietetyki. Jest on wysyłany (w wersji PDF) do każdego uczestnika szkolenia indywidualnie – na adres mailowy podany w formularzu zgłoszeniowym, w tygodniu po pierwszym weekendzie zajęć.


Kolejny etap kształcenia w zakresie dietetyki – Kurs dietetyki zaawansowany.

Program kursu podstawowego dietetyki  

Cały kurs trwa 40 godzin dydaktycznych* i obejmuje następujące zagadnienia:

I. Wstęp do nauki o żywieniu człowieka

Liczba godzin: 10

Treść zajęć edukacyjnych:

  • podstawowe pojęcia
  • rola instytucji zajmujących się problematyką żywienia – WHO, IŻiŻ, Sanepid
  • podział produktów spożywczych na grupy
  • budowa i funkcje układu pokarmowego
  • rola hormonów w funkcjonowaniu organizmu człowieka
  • skóra, włosy, paznokcie 
  • antagonistyczne działanie ośrodków głodu i sytości
  • trawienie i wchłanianie składników odżywczych

II. Wpływ składników odżywczych na funkcjonowanie organizmu człowieka

Liczba godzin: 10

Treść zajęć edukacyjnych:

  • bilans energetyczny organizmu
  • wartość energetyczna pożywienia
  • rola składników pokarmowych
  • białka
  • tłuszcze
  • niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
  • cholesterol
  • węglowodany
  • błonnik pokarmowy
  • składniki mineralne
  • równowaga kwasowo – zasadowa
  • woda, bilans wodny
  • witaminy
  • składniki nieodżywcze w żywności

III. Normy i zasady planowania żywienia 

Liczba godzin: 5

Treść zajęć edukacyjnych:

  • zasady racjonalnego żywienia
  • piramidy żywienia
  • talerz zdrowego żywienia 
  • normy żywienia dla różnych grup ludności 
  • tabele składu i wartości odżywczej żywności

IV. Żywienie dietetyczne

Liczba godzin: 5

Treść zajęć edukacyjnych:

  • główne problemy żywieniowe Polaków 
  • analiza masy ciała – PPM, CPM, BMI, WHR
  • dodatni bilans energetyczny 
  • żywienie dietetyczne
  • klasyfikacja diet

V. Planowanie żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych

Liczba godzin: 10

Treść zajęć edukacyjnych:

  • charakterystyka chorób przewlekłych niezakaźnych (cywilizacyjnych)
  • błonnik i jego rola w prewencji chorób cywilizacyjnych
  • składniki odżywcze o właściwościach przeciwutleniających w profilaktyce chorób cywilizacyjnych 
  • sól kuchenna 
  • choroby układu krążenia
  • osteoporoza
* 1 godzina dydaktyczna = 45 minut
USTAWIENIA PLIKÓW COOKIES
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
USTAWIENIA
ZGADZAM SIĘ