Zapraszamy do kontaktu we wszystkich miastach od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00

Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności

Szkolenie „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności” jest dwudniowym webinarem z zakresu dietetyki, który omawia zagadnienia i problemy z jakimi możemy się spotkać planując żywienie dla osób borykających się z chorobami tarczycy czy insulinoopornością.

Dla kogo przeznaczony jest webinar „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności „?

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zainteresowanych tematyką wspomagania leczenia chorób tarczycy czy insulinooporności poprzez odpowiednie żywienie, w tym lekarzy, pielęgniarek, dietetyków, osoby dotknięte tymi chorobami i ich opiekunów itp.

Czego nauczą się uczestnicy webinaru?

W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się o tym, jak działa tarczyca i z jakimi chorobami tego organu mogą się spotkać oraz jaki wpływ na poprawę stany zdrowia ma prawidłowo zaplanowana dieta.
Uczestnicy również zdobędą wiedzę na temat działania trzustki i przyczyn powstawania insulinooporności oraz konsekwencji jakie jej pojawienie ma dla organizmu człowieka oraz w jaki sposób prawidłowe odżywianie może zminimalizować jej skutki.

Ponadto uczestnicy nauczą się jak prawidłowo skomponować dietę osoby dotkniętej chorobami tarczycy lub insulinoopornością na praktycznych przykładach.

Jakie tematy obejmuje program szkolenia?:

Dzień 1

  • Omówienie budowy tarczycy jej funkcji, zaburzeń, hormonów tarczycy;
  • Diagnostyka – jakie niezbędne badania należy wykonać;
  • Niedoczynność i nadczynność tarczycy – jakie są objawy, choroby związane z niedoczynnością lub nadczynnością tarczycy, suplementacja, żywienie;
  • Przyczyny Hashimoto – objawy, „maski”, suplementacja, żywienie;
  • Dieta ZONE – co to jest i jak ją zaplanować;
  • Analiza przykładowych jadłospisów ;
  • Dyskusja.

Dzień 2

  • Omówienie budowy trzustki – je funkcje, zaburzenia, insulina;
  • Insulinooporność – jej przyczyny i czynniki ryzyka;
  • Konsekwencje zdrowotne rozwoju insulinooporności;
  • Kryteria rozpoznania insulinooporności;
  • Żywienie w insulinooporności i analiza przykładowych jadłospisów;
  • Superfoods i suplementacja diety w insulinooporności;
  • Dyskusja.

Kiedy i gdzie odbywa się szkolenie?

Szkolenie odbywa się w sobotę i niedzielę w godz. od 9.00 do 15.00 na platformie Clickmeeting.com – zgodnie z aktualnym harmonogramem szkoleń, który dostępny jest na naszej stronie w zakładce Webinar Specjalistyczny

Aktualne terminy kursów dietetyki

Materiały szkoleniowe

Każdy uczestnik webinaru specjalistycznego otrzymuje autorskie materiały szkoleniowe, opracowane przez dydaktyków „Akademii Dietetyki”. Materiały te są wysyłane na adres mailowy, podany w formularzu zgłoszeniowym na webinar, w tygodniu po zakończeniu zajęć.

Zaświadczenie udziału w webinarze

Każdy uczestnik webinaru specjalistycznego otrzymuje certyfikat, który poświadcza uczestnictwo w zajęciach. Dokument ten jest wysyłany na adres mailowy, podany w formularzu zgłoszeniowym na webinar, w tygodniu po zakończeniu zajęć. Należy go pobrać i samodzielnie wydrukować.

Zaświadczenia te zgodne są z polskim prawem i ważne są w całej Polsce, a także w Unii Europejskiej.

Jaka jest cena webinaru?:

Cena udziału w webinarze – 390,00 zł od osoby.
Kwota ta powinna zostać wpłacona po przesłaniu formularza zgłoszeniowego na szkolenie.
Szczegóły organizacyjne szkolenia znajdują się w opisie szkolenia na dany termin, który znajdziesz po kliknięciu przycisku poniżej.

Zapisz się na szkolenie dietetyki


Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności
3 (60%) 1 vote