Zapraszamy do kontaktu we wszystkich miastach od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00

Webinar: Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności

Zapisz się na szkolenie dietetyki

Szkolenie „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności” jest dwudniowym webinarem z zakresu dietetyki, który omawia zagadnienia i problemy, z jakimi możemy się spotkać planując żywienie dla osób borykających się z chorobami tarczycy czy insulinoopornością.

Dla kogo przeznaczony jest webinar „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności”?

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zainteresowanych tematyką wspomagania leczenia chorób tarczycy czy insulinooporności poprzez odpowiednie żywienie, w tym lekarzy, pielęgniarek, dietetyków, osoby dotknięte tymi chorobami i ich opiekunów itp.

Czego nauczą się uczestnicy webinaru „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności”?

W trakcie szkolenia uczestnicy dowiedzą się:

  • jak działa tarczyca i z jakimi chorobami tego organu mogą się spotkać,
  • jak działa trzustka,
  • jakie są przyczyny powstawania insulinooporności oraz konsekwencje jej pojawienie się dla całego organizmu człowieka,
  • jaki wpływ na poprawę stanu zdrowia ma prawidłowo zaplanowana dieta.

Ponadto uczestnicy nauczą się jak prawidłowo skomponować dietę osoby dotkniętej chorobami tarczycy lub insulinoopornością na praktycznych przykładach.

Aktualne terminy webinarów specjalistycznych

Program szkolenia:

Dzień 1

  • Omówienie budowy tarczycy jej funkcji, zaburzeń, hormonów tarczycy
  • Diagnostyka – jakie niezbędne badania należy wykonać
  • Niedoczynność i nadczynność tarczycy – jakie są objawy, choroby związane z niedoczynnością lub nadczynnością tarczycy, suplementacja, żywienie
  • Przyczyny Hashimoto – objawy, „maski”, suplementacja, żywienie
  • Dieta ZONE – co to jest i jak ją zaplanować
  • Analiza przykładowych jadłospisów
  • Dyskusja

Dzień 2

  • Omówienie budowy trzustki – je funkcje, zaburzenia, insulina
  • Insulinooporność – jej przyczyny i czynniki ryzyka
  • Konsekwencje zdrowotne rozwoju insulinooporności
  • Kryteria rozpoznania insulinooporności
  • Żywienie w insulinooporności i analiza przykładowych jadłospisów
  • Superfoods i suplementacja diety w insulinooporności
  • Dyskusja

Kiedy i gdzie odbywa się webinar „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności”?

Szkolenie odbywa się w sobotę i niedzielę w godz. od 9.00 do 15.00 na platformie Clickmeeting.com – zgodnie z aktualnym harmonogramem szkoleń, który dostępny jest na naszej stronie w zakładce Webinar Specjalistyczny

Materiały szkoleniowe

Każdy uczestnik webinaru specjalistycznego otrzymuje autorskie materiały szkoleniowe, opracowane przez dydaktyków „Akademii Dietetyki”. Materiały te są wysyłane na adres mailowy, podany w formularzu zgłoszeniowym, w tygodniu po zakończeniu zajęć.

Certyfikat uczestnictwa

Każdy uczestnik webinaru specjalistycznego otrzymuje certyfikat, który poświadcza uczestnictwo w zajęciach. Dokument ten jest wysyłany na adres mailowy, podany w formularzu zgłoszeniowym, w tygodniu po zakończeniu zajęć. Należy go pobrać i samodzielnie wydrukować.

Jaka jest cena webinaru „Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności”?

Cena udziału w webinarze – 390,00 zł od osoby.
Kwota ta powinna zostać wpłacona po przesłaniu formularza zgłoszeniowego na szkolenie.
Szczegóły organizacyjne szkolenia znajdują się w opisie kursu, który znajdziesz po kliknięciu przycisku poniżej.

Zapisz się na szkolenie dietetyki


Webinar: Żywienie w chorobach tarczycy i insulinooporności
3.1 (61.25%) 16 votes