Zapraszamy do kontaktu we wszystkich miastach od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00

Nowości w materiałach szkoleniowychPowrót do spisu aktualności

Drodzy kursanci!

W trosce o jakość oferowanych przez naszą Akademię kursów z dietetyki, nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem systemu nauczania. W szczególności w tym trudnym dla nas wszystkich czasie związanym z epidemią chcemy, aby zdalna współpraca w jak największym stopniu dorównywała poziomem do kursów stacjonarnych oraz aby uczestnicy wynieśli z wykładów jak najwięcej przydatnej wiedzy.

Z dumą pragniemy poinformować, iż wraz z Nowym Rokiem 2021 nasz program został wzbogacony o ważną kwestię dla każdego przyszłego dietetyka. Stworzyliśmy dodatkowe materiały szkoleniowe, które szczegółowo skupiają się na opracowaniu jadłospisów, tłumacząc, w jaki sposób układać plany żywieniowe krok po kroku.

Ten istotny dla dietetyki fragment uczestnicy kursów otrzymają wraz z podręcznikiem. Dzięki temu posłużą im na dłużej, również po ukończeniu szkoleń, będąc pomocnym elementem, w formie ściągi, do wyćwiczenia jak najlepszego sposobu układania jadłospisów dla swoich przyszłych podopiecznych.

Kładziemy nacisk na to, aby kursanci na najwyższym poziomie sprawowali opiekę nad swoimi pacjentami i aby mieli indywidualne podejście do każdego z nich.

Jak wiadomo rozszerzenie materiałów szkoleniowych z tej tematyki to istotna wiedza dla osób wiążących plany z indywidualną pracą z pacjentem oraz z pracą w placówkach zbiorowego żywienia i ogólnie komponowaniem planów żywieniowych dla różnych grup ludności. Omawiane materiały to zbiór bardzo dokładnych wskazówek  przydatnych przy pracy z pacjentem.

Dokładnie tłumaczymy, jak prawidłowo przeprowadzić wywiad żywieniowy z klientem, jak również, co jest podstawą do ułożenia indywidualnie dostosowanego jadłospisu.

Materiały dydaktyczne opisują zasady tworzenia planów żywieniowych i przestrzegają przed popełnieniem błędów, przez które pacjent może szybko zrezygnować ze zmiany nawyków żywieniowych na lepsze.

Zawierają dokładny opis, ułożony etapowo, w jaki sposób dokonać wszystkich obliczeń niezbędnych do stworzenia diety rozpoczynając od BMI, po przez wyliczenie należnej masy ciała (NMC), podstawowej przemiany materii (PPM) oraz całkowitej przemiany materii (CPM), ustalenie założeń diety i dostosowanie odpowiedniej ilości energii oraz składników pokarmowych dla danej osoby, a następnie wyliczenie ich dla poszczególnych posiłków, aż po samo obliczanie jadłospisu.

Sprawdź aktualne terminy kursów

Prezentacja szkoleniowa wzbogacona jest o przykładowy jadłospis wraz z obliczeniami. Każde z nich wyjaśnione jest na przykładzie, z którego można korzystać do ćwiczeń własnych, by  nabrać wprawy w wyliczeniach.

Duża baza przydatnej wiedzy, pochodząca od dietetyków z dużym doświadczeniem, powstała z myślą o osobach, które właśnie rozpoczynają swoją przygodę z dietetyką. Naszym celem było uchylenie rąbka tajemnicy na temat współpracy z pacjentami, by była ona jak najbardziej efektywna.

Coraz większy procent ludności, zarówno dorosłych jak i dzieci, boryka się nie tylko z nadwagą lub otyłością, ale też zaburzeniami odżywiania, takimi jak bulimia, anoreksja czy też ortoreksja. Dodatkowo wiele osób cierpi na różne inne dolegliwości, będące często kilkoma współistniejącymi chorobami. Dla takich osób profesjonalne porady żywieniowe są szczególnie ważne, ponieważ mogą być ogromnym wsparciem wspomagającym leczenie i łagodzącym objawy choroby.

Kładziemy nacisk na prawidłowe tworzenie jadłospisów i współpracę z pacjentami na jak najwyższym poziomie. Nauczamy indywidualnego podejścia do każdej osoby, aby być dla niej motywacją w procesie odchudzania, wsparciem w walce z zaburzeniem odżywiania oraz móc wspomagać leczenie różnego rodzaju chorób.

Nowości w materiałach szkoleniowych
4.4 (88.75%) 16 votes