Zapraszamy do kontaktu we wszystkich miastach od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00

Materiały szkoleniowe

Dietetyka szkolenia – materiały na kurs podstawowy dietetyki

Każdy uczestnik szkolenia podstawowego dietetyki otrzymuje podręcznik (194 strony) zawierający:

  • Podstawowe informacje teoretyczne
  • Schematy i wykresy ułatwiające zrozumienie tematu
  • Wybrane tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych
  • Wybrane normy żywienia człowieka
  • Zestaw ćwiczeń dla uczestników kursu
  • Pytania sprawdzające

 

Dietetyka szkolenia – materiały na kurs zaawansowany dietetyki

Każdy uczestnik szkolenia zaawansowanego dietetyki otrzymuje:

1. Program komputerowy do komponowania, rejestracji i kontroli posiłków oraz aktywności fizycznej – DIET Management System

Program do komponowania, rejestracji i kontroli posiłków oraz aktywności fizycznej. Jest niezastąpionym narzędziem dla:

  •  sportowców
  • dla profesjonalistów zajmujących się doradztwem żywieniowym
  • osób stosujących diety czy chcących się zdrowo odżywiać

Baza danych oparta jest na USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 23, bazie powszechnie wykorzystywanej przez producentów żywności na całym świecie… czytaj więcej o programie komputerowym 

2. Podręcznik – 240 stron – zawierający:
  • Podstawowe informacje teoretyczne dotyczące anatomii, zaleceń dietetycznych, analizy stanu odżywienia, elementów psychodietetyki i komunikacji
  • Schematy i wykresy ułatwiające zrozumienie tematu
  • Siatki centylowe masy ciała, wykazy produktów zalecanych i przeciwwskazanych w określonych jednostkach chorobowych, tabele wymienników węglanowych i białkowych, miary i wagi wybranych produktów, wartości MET dla różnych rodzajów ćwiczeń, klasyfikacje do określonych form wysiłku fizycznego na podstawie BMI
  • Wzory i algorytmy stosowane w analizie przemian metabolicznych
  • Zestaw ćwiczeń dla uczestników kursu
  • Pytania sprawdzające

Dietetyka szkolenia – materiały na kurs specjalistyczny dietetyki

Każdy uczestnik szkolenia specjalistycznego dietetyki otrzymuje:

1. Podręcznik – 299 stron – zawierający:

  • Podstawowe informacje teoretyczne dotyczące żywienia osób aktywnych fizycznie, diety kobiety w ciąży i matki karmiącej, żywienia dzieci i młodzieży, dietoterapii w chorobach genetycznych, prawidłowej i skutecznej diety oschudzającej dobranej do potrzeb klienta, podstaw prowadzenia własnej działalności gospodarczej
  • Schematy i wykresy ułatwiające zrozumienie tematu
  • Zestaw ćwiczeń dla uczestników kursu
  • Pytania sprawdzające

2. Planszę edukacyjną o rozmiarza B1 – 70 cm x 100 cm o losowo wybranej tematyce

 

 

 

 

Materiały szkoleniowe
5 (100%) 5 votes