Profil wykładowcy - dr Ewelina Kukiełka-GastołZobacz wszystkie profile

dr Ewelina Kukiełka-Gastoł

Wykładowca

Doktor dietetyki. Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, wydziału technologii Żywności i  Żywienia Człowieka na specjalnościach Żywienie Człowieka oraz Towaroznawstwo Żywności, a także Dietetyki. Doświadczenie jako dydaktyk zdobyła prowadząc liczne zajęcia dla studentów Dietetyki oraz Żywienia Człowieka na Uniwersytecie Rolniczym, oraz prowadząc liczne wykłady promujące zdrowy tryb życia. Autorka wielu doniesień naukowych, monografii, publikacji naukowych i prezentacji multimedialnych. W celu doskonalenia swoich umiejętności i aktualizacji wiedzy aktywnie uczestniczy w wielu konferencjach krajowych i międzynarodowych. Doświadczenie w pracy dietetyka zdobyła prowadząc porady żywieniowe w różnych grupach ludności (dzieci, osoby dorosłe, osoby starsze, sportowcy). Jako ekspert w dziedzinie żywienia brała także udział w Małopolskich Targach Żywności „Zasmakuj z UR”, Festiwalu Nauki, Krakowskim Festiwalu Filmowym, ABC Zdrowego Żywienia oraz Warsztatach Kulinarnych dla Dzieci.

Przykłada szczególną wagę do edukacji żywieniowej, zwłaszcza wśród dzieci i młodzieży, kładąc nacisk na racjonalnie zbilansowaną dietę od najmłodszych lat. Jako dietetyk pomaga w zmianach nawyków żywieniowych w postaci spersonalizowanych diet.

Prywatnie jest wielbicielką aktywnego spędzania czasu oraz podróżowania.

dr Ewelina Kukiełka-Gastoł
3.3 (66.49%) 74 votes