Przeskocz do treści
  • Kursy Dietetyki
  • Kursy online
  • Baza wiedzy
  • Nowości w dietetyce
  • Dietetyka sportowa
  • Dietoprofilaktyka
  • Dietetyka kliniczna
  • Dietetyka pediatryczna
  • Żywienie kobiet w ciąży i karmiących piersią
  • Psychodietetyka
  • Technologia żywności
Aktualne terminy kursów dietetyki

Zapraszamy do kontaktu od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00

Sprawdź aktualne terminy webinarów
dietetyki klinicznej
Baza Wiedzy
Dietetyka – baza wiedzy / Technologia żywności

Technologia żywności

Technologia żywności jest obszerną dyscypliną naukową zajmującą się opracowaniem nowych produktów żywnościowych i technologii jej produkcji. Poniższe artykuły zawierają naukowo udowodnione nowe informacje dotyczące nie tylko samej technologii produkcji żywności ale jej spojrzenia na zdrowe żywienie człowieka.


Aktualne terminy kursów dietetyki

Czy doczekamy się burgera z probówki na sklepowej półce?

18 maja 202117 czerwca 2020

Rok 2020 zaledwie w miesiąc przyniósł wiele katastrof przypominając nam wszystkim jaki wpływ na Ziemię ma człowiek i uświadamiając wielu konieczność zmian. Branża mięsna to … więcej

Żywność funkcjonalna – nowości na rynku

7 grudnia 202110 grudnia 2018

W obecnych czasach nieustannie jesteśmy bombardowani wiadomościami na temat żywności i zdrowego stylu życia. Media informują nas co powinniśmy jeść, a co jest szkodliwe. Ostrzegają … więcej

Wykorzystanie mniszka lekarskiego i pokrzywy zwyczajnej w kuchni

7 grudnia 202130 listopada 2018

Natura jest bogata w najzdrowsze, najwspanialsze i najtańsze rośliny zielarskie. Dziś kiedy powraca moda na zdrową ekologiczną żywność, warto zwrócić uwagę na właściwości chwastów i … więcej

Napoje energetyzujące – co to takiego?

27 października 202229 listopada 2018

W obecnych czasach napoje energetyzujące (NE) są bardzo popularną używką wśród dorosłych, młodzież oraz niestety dzieci. Pierwszy napój energetyzujący został wyprodukowany w Japonii w latach … więcej

Wzbogacanie żywności, czyli „poprawianie” żywności?

10 grudnia 201827 listopada 2018

Powszechne są reklamy cukierków czy lizaków wzbogacanych w witaminy, jodowanej wody mineralnej i serków z wapniem. Czy rzeczywiście takie produkty są potrzebne? Czy są one … więcej

Wzbogacanie żywności – trend żywieniowy

7 grudnia 201823 listopada 2018

Powszechne są reklamy cukierków czy lizaków wzbogacanych w witaminy, jodowanej wody mineralnej i serków z wapniem. Czy rzeczywiście takie produkty są potrzebne? Czy są one … więcej

Futurystyczny suplement – Soylent

7 grudnia 201823 listopada 2018

W miarę jak upowszechniały się różnorodne diety, powstawały również pomysły jak stworzyć najbardziej optymalne żywieniowo posiłki przy minimalnym nakładzie pracy i pieniędzy. Dodatkowym atutem takich … więcej

Obnażając produkty dietetyczne

3 grudnia 201823 listopada 2018

Produkty dietetyczne są niezwykle chętnie i entuzjastycznie reklamowane przez swoich producentów hasłami „30% mniej tłuszczu”, „lekkie” czy „light”, jednak czym tak naprawdę karmią nas wielkie … więcej

Żywność funkcjonalna – programowana

22 lutego 201923 listopada 2018

Obecnie człowiek stawia coraz większe wymagania producentom żywności. Ludzie chcą aby spożywane przez nich produkty nie tylko zaspokajały ich głód ale również oddziaływały korzystnie na … więcej

Awokado – „nie owocowy” owoc

22 lutego 201922 listopada 2018

Świat roślin jest niezwykle zróżnicowany. Różne smaki, zapachy, kształty i właściwości całych roślin oraz ich owoców z powodzeniem zjednują konsumentów na całym świecie.  Najczęściej właśnie … więcej

GMO – nowe możliwości, czy nowe zagrożenie?

22 lutego 201922 listopada 2018

W ostatnim czasie zawrzała gorąca dyskusja na temat GMO. Wynika to z faktu podpisania przez prezydenta Polski nowelizacji ustawy o organizmach zmodyfikowanych genetycznie (GMO). Społeczna … więcej

Jak w pełni wykorzystać wartość odżywczą wybranych produktów spożywczych

22 lutego 201921 listopada 2018

W obecnych czasach kładziony jest coraz większy nacisk na edukację żywieniową. Świadczą o tym ogólnopolskie programy mające na celu zwiększenie świadomości Polaków odnośnie spożywanych pokarmów. … więcej

Zobacz wpisy
Starsze wpisy
1 2 Następne →

Kategorie

  • Suplementy
  • Nowości w dietetyce
  • Dietetyka sportowa
  • Dietoprofilaktyka
  • Dietetyka kliniczna
  • Dietetyka pediatryczna
  • Żywienie kobiet w ciąży i karmiących piersią
  • Psychodietetyka
  • Technologia żywności

Webinary dietetyki klinicznej

Webinary dietetyki klinicznej, to jedno- lub dwudniowe szkolenia z zakresu dietetyki specjalistycznej, np. psychodietetyki, żywienia osób starszych, żywienia w chorobach tarczycy, insulinooporności itp.

więcej…

Kurs żywienie w sporcie

Specjalistyczne szkolenie po którym kursant otrzymuje zaświadczenie MEN i dyplom specjalisty żywienia w sporcie.

więcej…


Kurs żywienie dzieci

Kurs specjalistyczny po którym uczestnik szkolenia otrzymuje zaświadczenie MEN i dyplom specjalisty żywienia dzieci.

więcej…


Kurs żywienie kobiet w ciąży

Kurs po którym słuchacz otrzymuje zaświadczenie MEN i dyplom specjalisty żywienia kobiet w ciąży i karmiących piersią.

więcej…


Plansze edukacyjne z dietetyki

Skuteczna pomoc dydaktyczna, ozdoba gabinetu i sali szkoleniowej. Zapraszamy do zakupu 7 atrakcyjnych plansz edukacyjnych z dietetyki.

więcej…


Baza wiedzy – kategorie

  • Suplementy
  • Nowości w dietetyce
  • Dietetyka sportowa
  • Dietoprofilaktyka
  • Dietetyka kliniczna
  • Dietetyka pediatryczna
  • Żywienie kobiet w ciąży i karmiących piersią
  • Psychodietetyka
  • Technologia żywności

Najnowsze artykuły

  • Witamina B3 i jej rola w organizmie człowieka
  • Witamina B2 i jej rola w organizmie człowieka
  • Witamina B1 i jej rola w organizmie
  • Witamina B12 i jej rola w organizmie człowieka
  • Uchroń się przed insulinoopornością i współistniejącymi chorobami
  • O Hashimoto słów kilka
  • Fizjologia głodu i sytości
  • Operacja bariatryczna i co dalej?
  • Bariatria – cz. 1
  • Czy doczekamy się burgera z probówki na sklepowej półce?

Kursy dietetyki – telefony:

Telefon kontaktowy:  42 637 23 73

Zapraszamy do kontaktu
we wszystkich miastach
od poniedziałku do piątku
w godzinach 9:00 – 17:00

Akademia Dietetyki – centrala:

Jaracza 36 B lok. 3
90-252 Łódź

42 637 23 73
42 630 06 80

biuro@akademiadietetyki.pl

         

© 2018 Akademia Dietetyki